Bio – Kate KingDavis

Kate KingDavis
kkingdavis@leapcz.com

KATE KINGDAVIS

Jméno a příjmení:
Kathleen KingDavis

Přezdívka:
Kate

Tři anglická slova z písmen mého jména a příjmení:
Thanks, English, Talking Heads

Vzdělání: 
Vystudovala jsem Webster University v St. Louis, Missouri, s titulem bakalář umění se zaměřením na malbu a komunitní estetiku (jak může umění pozitivně ovlivnit komunity). Také mám certifikát TEFL z Caledonian School.

Rodina:
Pocházím z velké rodiny. Jsem nejmladší ze šesti dětí. Mám čtyři bratry a jednu sestru. Mám 13 neteří/synovců a mám tříletou dceru, která se narodila v Praze.

Záliby:
Mám mnoho zkušeností s různými druhy malby, ale dříve jsem se zaměřovala na akrylové barvy, akvarely, malbu na obličej a sprejování. V současné době se ráda věnuji textilnímu umění, hlavně technice macramé, háčkování a vyšívání. Doufám, že se letos naučím plést.:-)

Také ráda peču a vařím a často se učím nové recepty z různých kultur. V současnosti jsem posedlá studováním různých asijských a mexických pokrmů. Mám také ráda rostliny a zahradničení. Mám doma téměř 100 květináčů s rostlinami a neustále si pořizuji nové. Mým snem je veliká zahrada.

Cestování:
Miluji cestování a přála bych si mít více času na objevování dalších kultur.

Mou nejoblíbenější cestou bylo, když jsme s manželem obletěli svět a zastavili se v několika zemích. Začali jsme v Praze a letěli do Jižní Koreje, kde jsme navštívili několik měst a ostrovů. Odtud jsme letěli do severní Kalifornie, odkud jsme jeli po dálnici Highway 1 a prozkoumali několik národních parků, abychom viděli sekvoje a mamutí stromy. Poté jsme jeli do San Diega na karikaturistickou konferenci. Nakonec jsme navštívili rodinu v St. Louis a poté jsme se vrátili zpět do Prahy. Nejméně zábavný byl let přes Tichý oceán, ale jsem ráda, že jsem to mohla zažít.

Zajímavost o mně (třeba i pro zasmání):
Ovládám malbu sprejovými barvami. Dříve jsem v Praze vystupovala jako pouliční umělec a své malby prodávala.

Proč ráda učím:
Ráda učím angličtinu, protože chci pomoci s usnadněním komunikace mezi lidmi a kulturami. Nejdůležitější na komunikaci cizím jazykem je, že umíme vyjádřit sami sebe a že nám ostatní rozumí.

Proč jsem dobrá učitelka:
Myslím, že jsem dobrá učitelka, protože ke všem studentům, bez ohledu na věk, přistupuji s respektem a laskavostí. Mám ráda legraci a jsem přizpůsobivá. Někdy je třeba plány měnit na poslední chvíli, a to je v pořádku. Nejvíce záleží na tom, aby se student cítil ve třídě příjemně a sebejistě.

Moje rada studentům:
Nikdo není v ničem skvělý hned napoprvé. Někdy se nám před tím, než se něco naučíme, pár věcí nepodaří, a to je v pořádku. Není žádná ostuda udělat chybu, zvlášť pokud se z ní poučíme.

Moje cíle pro školní rok:
Vytvořit šťastnou třídu s pozitivní atmosférou,, kde budeme moci všichni spolupracovat a rozvíjet se.

Moje životní motto:
Dělej to nejlepší, co umíš, dokud nebudeš umět víc. A až budeš umět víc, dělej to lépe. – Maya Angelou