30.9.

Homework: žádný písemný domácí úkol nebyl zadán, ale prosíme o zopakování si Unit 0 na středu.
Test Party: Ve středu (2.10.) máme v plánu napsat si opakování z Unit 0. Objeví se v něm čísla 1-100 (je potřeba umět je i správně napsat), slovní zásoba na téma rodina, přivlastňovací zájmena vyjadřující příbuzenské vztahy a vyjadřování, zda je někdo v něčem dobrý či ne – vazba „to be good at/not to be good at“. 
Circle Time: ve dvou skupinách procvičujeme čísla a frázi „be good at….“ – říkáme si, zda napsaná čísla jsou správná (Is this number 51? Yes, it is,/No, it isn’t; odpovídáme na otázky např. Are you good at dancing? Yes, I am./No, I am not. apod.)
Portfolio: píšeme do sešitů věty o tom, v čem jsou naši členové rodiny dobří např. My mom is good at cooking. My dad is good at playing football. My sister is good at swimming.
Grammar – doplnění přídavná jména přivlastňovací: přivlasňujeme-li dvěma osobám, píšeme apostrof a „s“ až za druhé jméno např. John is Jana and Pavel’s son.
Unit 0 vocabulary: 
upstairs, downstairs, cellar, číslovky 21 – 100castle, explorer; family, grandparents – grandfather, grandmother; parents – mother, father; son, daughter, sister, brother, aunt, uncle, cousinsgrandson, granddaughter
Other information:
Magnetic Letters – procvičujeme spellování čísel a členů rodiny (40, 28, 100, grandparents, grandmother, son, daughter, brother, aunt, uncle, cousins)
Family Tree – kreslíme rodokmen (buď vlastní nebo si jej sami vymýšlíme) se jmény a doplňujeme popisy (father, mother, sister, brother, grandma, grandpa, apod.)
Number Domino – k číslicím hledáme čísla napsaná slovy a tvoříme řadu. Moc děti chválíme, šlo jim to pěkně!
Number Dobble – soutěžíme ve dvojicích, kdo najde stejná čísla na hracích kartách