7.10.

Homework due Monday, 14.10.: WB (Workbook) strana 10, 11 a 12 cv. 3
Circle Time: procvičujeme nová slovíčka z Unit 1 a jejich hláskování; říkáme si, co je náš oblíbený předmět (What’s your favourite school subject? My favourite school subject is …); podle slovního popisu vyučující hádáme, o jaký předmět se jedná např. In this subject you run, jump or throw the ball. – P.E.)
Portfolio: doplňujeme chybějící písmena do slovíček: E_gl__h = English; _eo_r_p_y = Geography; _us_c = Music, H_st_r_ = History; S_i_nc_ = Science)
Bookwork: SB str. 10 cv. 2 – posloucháme rozhovor mezi Benem a Lucy a opravujeme věty
SB str. 11 cv. 1, 2, 3, 4 – posloucháme rozhovor mezi Zoe a Adamem a píšeme, kdo říká uvedená tvrzení (cv. 1); určujeme správný slovosled ve větách (cv. 2); díváme se na krátké video o gekonovi Gregovi a dozvídáme se, co rád a nerad dělá (cv. 3); ve dvojicích se ptáme, zda děláme aktivity rádi (cv. 4)
Grammar: 
slovesa vyjadřující oblibu nějaké aktivity – LOVE (mám velmi rád/miluji), LIKE (mám rád), DON’T LIKE (nemám rád), REALLY DON’T LIKE (opravdu nemám rád)
like/love + -ing 
např. I like listening to music. We like singing. They love dancing.
!Pozor: He/she/it likes/loves + -ing např. He likes climbing trees. She loves playing the piano.
zápor: don’t like/really don’t like + -ing např. I don’t like singing. They don’t like drawing.
!Pozor: He/she/it  doesn’t like/really doesn’t like + -ing např.She doesn’t like playing football. He really doesn’t like cooking.
Unit 1 vocabulary:  school subjects, English, Maths, Geography, Science, I.T., Music, Art, P.E., History, librarian
Other information:
Face Game – s pomocí kartiček s tvářemi vyjadřujícími oblibu procvičujeme tvoření vět např. I like dancing. I don’t like singing. I love jumping. I really don’t like running. apod.
Flashcards Game – procvičujeme názvy školních předmětů