16.10.

Připomínáme homework due Monday, 21.10.: WB (Workbook) strana 13
Library – prosíme o vracení anglických knih z knihovny. Děkujeme!
Test Party: Ve středu 23.10. máme v plánu napsat si opakování z Unit 1. Objeví se v něm slovní zásoba z této lekce (je potřeba, aby žáci uměli slovíčka i správně napsat), dále pak z gramatiky slovesa “have to/has to “a “like/likes/don’t like/doesn’t like”. Doporučujeme zopakovat si i aktivity, které se děti znají z předchozích let (např. play football, ride a bike, watch TV, paint a picture, play the piano, read a book, brush your teeth, have breakfast/lunch, wash your hand, go to school, atd.)
Circle Time: odpovíváme na otázky What are some things you have to do every day? What are some things your mom/dad has to do every day? např. I have to brush my teeth every day. My mom has to cook every day. My dad has to go to work every day.
Portfolio: píšeme tři věty o tom, co musíme dělat doma např. I have to eat lunch. I have to get dressed. I have to clean my room.
Bookwork: SB str. 18 cv. 1, 2, 3
Unit 1 vocabulary:  school subjects, English, Maths, Geography, Science, I.T., Music, Art, P.E., History, librarian, library, clue, code, before, after; shapes – pentagon, hexagon, triangle; side, angle
Other information:
Geometrical shapes – nápovědy Miss Lisy kreslíme tvary (circle, square, triangle, hexagon, heart).
School Subjects Song – zpíváme písničku o školních předmětech. Kdo by si chtěl znovu pustit doma, najdete ji zde.
Sentence Stacker – v online hře vybíráme věty, které jsou napsány správně, a  procvičujeme tak gramatiku k testu.
What’s Missing? – hrajeme hru s obrázkovými kartami a procvičujeme hláskování slovíček z Unit 1.
Do you like …? – ve dvojicích se navzájem ptáme a odpovídáme, jak moc máme rádi zadané aktivity např. Do you like playing football/ cooking/swimming/riding a bike/P.E. …? I love swimming. I like riding a bike. I don’t like plying football.