10.9. a 12.9.

Představení: S dětmi jsme se v kroužku na zemi přivítali a vzájemně představili – děti po nás opakovaly Hello! Potom jsme dětem představili čtyři hlavní postavičky, které nás budou provázet celý školní rok. Děti si je půjčily a učily se vyslovovat jejich jména – Hippo (hrošík), Monkey (opička), Dog (pejsek) a Cat (kočička) a také je všechny pozdravit (Hello Hippo, Hello Monkey, Hello Dog, Hello Cat).

Písnička na přivítanou: Dětem jsme pustili Audio CD – Hello song (písnička na přivítanou), text písničky můžete najít ve výukových materiálech na stránkách v záložce Písničky (Starter Unit). Děti se postupně ke zpěvu přidávaly a trošku i tancovaly:)

Hry (Games):

  1. Flash Card Music Game (hudební hra s obrázkovými kartičkami) Karty jsme rozprostřeli do kruhu na podlahu, děti kolem nich vytvořily kruh. Když hudba začala hrát děti chodily a tančily dokola kolem kartiček dokud se hudba nezastavila. V momentě zastavení, se děti zastavily u konkretní kartičky a říkaly její název.
  2. Hello/Goodbye Game (Ahoj/Nashledanou hra) Děti se postavily do řady. Když Mrs. Lisa řekla Hello (ahoj), děti Hello zopakovaly a udělaly jeden krok vpřed. Když řeknu Mrs. Lisa řekla Goodbye (nashledanou) děti opět pozdrav zopakovaly, ale udělaly krok zpět.

Pracovní sešit (Workbook): Společně jsme si prohlédli naše krásné barevné učebnice a na str. 5 čekal na děti hned první úkol – v učebnici musely najít velké samolepky kočičky a opičky a nalepit je do obrázku k ostatním zvířátkům, také si k nim mohly přimalovat svůj obrázek.

Písnička na rozloučení: Ke konci hodiny jsme dětem pustili písničku na rozloučení Good-bye song (text můžete opět najít ve výukových materiálech na stránkách v záložce Písničky) a společně jsme se rozloučili se všemi čtyřmi postavičkami (děti mávaly a opakovaly Good-bye Hippo, Good-bye Dog atd.).  Na závěr jsme ještě dětem rozdali malé knížečky s jejich jmény a samolepky (Sticker) které dostaly za to, že byly celou hodinu moc šikovné, poslouchaly a vzájemně spolupracovaly.