8.10. + 10.10.

UNIT 2 

Songs: Hello song, How do you make a face song, Goodbye song

New/Revised words: Face (obličej), Eyes (oči), Nose (nos), Mouth (pusa), Round (kulatý), Smile (usmívat se) Moon (měsíc), Color (barva), Blue (modrá), Orange (oranžová), Red (červená), Pink (růžová), Yellow (žlutá), Green (zelená)

New/Revised phrases: What is it? (co je to?), Who is it? (kdo je to?), Where is…? (kde je…?), I am here (já jsem tady), Are you ready? (jste připraveni?), Sing a song (zpívat písničku), Make a circle (udělejte kroužek), Sit down (sedněte si), Stand up (postavte se), Make a line (udělejte řadu), Hold your hands (chytněte se za ruce), Help please (pomoc prosím), Thank you (děkuji), Toilet please (potřebuji na záchod)

Games and Activities:  Pomocí obrázkových karet (Flashcards) jsme dětem představili nová slovíčka (face, eyes, nose, mouth, moon) v různých hrách a aktivitách + jsme zopakovali barvy:

  1. Tanec a slovíčka: na podlahu jsme rozprostřeli barvené papírky + (Flashcards) s novými slovíčky, děti tancovaly na písničku, a když se písnička zastavila Miss Lisa řekla název barvy nebo slovíčka a děti si musely stopnout ke správnému obrázku.

Workbook: V pracovních sešitech na str. 15 děti dotvářely samolepkami velký obličej – přidávaly oči, nos, pusu a po dokončení úkolu nám postupně svůj obrázek popisovaly. Ve čtvrtek potom kreslily svůj vlastní obličej. 

Story time: Ve čtvrtek jsme poslouchali nový příběh o tom, jak jsou zvířátka v noci na zahradě a usmívají se na měsíc.